Varukorg

Fri frakt över 299 kr | Leveranstid 2-4 dagar

Postervägg – Tavelvägg

[vc_row et_full_width=”true” et_row_padding=”true” thb_column_padding=”true” css=”.vc_custom_1602527493646{padding-top: 12vh !important;padding-bottom: 30vh !important;background-image: url(https://posterland.se/wp-content/uploads/posterland-top-banner-1.png?id=3608) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column et_column_color=”et-light-column”][vc_row_inner et_column_align=”align-right”][vc_column_inner animation=”animation bottom-to-top” offset=”vc_col-lg-6 vc_col-md-8″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row et_column_align=”align-center” css=”.vc_custom_1579116726734{margin-top: -200px !important;padding-top: 8vh !important;padding-bottom: 3vh !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column animation=”animation bottom-to-top” offset=”vc_col-lg-6″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Postervägg – Tavelvägg

[/vc_column_text][vc_column_text]POSTERVÄGG

En vacker postervägg kan verkligen höja trivseln i ett hem. När man kommer hem kan man få inspiration eller känna sig härligt avslappnad. Nedan har vi lite tips att tänka på. Du kan också klicka här för att se våra exempel på olika posterväggar.

PLANERA

Ta fram alla tillbehör och verktyg innan du sätter igång. Har du flera posters, lägg dem på golvet, ställ dig på en stol och ta en bild, eller klipp pappersmodeller i mindre skala och gör din komposition.

RAK UNDERKANT

En rak underkant gör att takhöjden upplevs högre. Stora posters brukar vara bra att hänga såhär.

RAK ÖVERKANT

Takhöjden upplevs lägre. Effektfullt om man har många posters och hänger dem lite högre upp.

MITTLINJE

Postervägg som passar till ditt kök.

Bra alternativ om dina posters har olika storlekar. Häng den största i mitten och fortsätt med de andra på båda sidorna horisontellt efter en mittlinje.

ETT PAR

Två posters bredvid varandra i samma storlek ger ett strukturerat och stiligt intryck. Om du har två olika storlekar och vill hänga i höjdled hänger du den större postern över den mindre.

GRUPPERA

Om du har många posters är det en god idé att samla ihop flera och skapa en postersamling på väggen.  Du kan gruppera efter form och färg.

FYRKANTSGRUPPERING

Placera dina posters så att alla får plats inom en tänkt rektangel eller kvadrat. Försök hålla samma avstånd mellan dina posters. Kan vara lite knepigt att få till.

OREGELBUNDEN GRUPPERING

Även om du hänger oregelbundet är det fint att jobba med symmetri. Viktigt att ha samma avstånd mellan alla posters och låta dem förgrena sig ut ovalformat.

FÄRGGRUPPERING

Det blir enhetligt om alla ramar har samma färg. Eller låt konsten sammanfoga genom stil och några gemensamma färger. Om du gör en fantasifull vägg där du blandar olika konstformer är det fortfarande viktigt att foga samman känslan med färgvalen.

TAVELLIST

Perfekt för dig som vill ändra ofta. Ger ett avslappnat och coolt intryck.

ORIGINELLA POSTER

Om du har en stor eller udda poster, häng den som en solitär, dvs solo på väggen och kanske belys den med en spotlight eller tavelbelysning. Tänk på att postern ska passa i storlek till möblerna intill. Tillsammans med en nätt möbel i ett mindre utrymme, fungerar en liten poster och tvärtom.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]