Varukorg

Fri frakt över 299 kr | Leveranstid 2-4 dagar

Barntavlor till barnrum

Barntavlor och poster till barn

När man är liten känns allt så stort, men om ditt barn har ett eget rum, ett barnrum, kan du anpassa inredningen efter familjens minsta. Nyttja väggar och möbler efter barnets nivå med små stolar, låga bord, en skön och säker säng och praktisk förvaring så att din älskling kommer att trivas. Det är härligt att få inreda en barnkammare!

När det gäller inredning för småbarn är det bra att fokusera på smart förvaring. Leksaker kan förvaras i lådor, flätade korgar eller tygpåsar. Under sängen kan man ofta förvara saker. Om det finns en garderob, se till att montera den i väggen. Undvik hyllor som går att klättra i och höga möbler som kan välta.

Inred med ditt lilla barn i fokus; favoritlekar, personlighet, leksaker, önskemål? En pedagogisk leksak som ligger framme kan vara en fin inredningsdetalj och samtidigt utmana och få ditt barn att interagera. Skapande material kan kicka igång skaparlusten. Om ditt barn exempelvis tycker om djur är det fiffigt att använda det intresset som tema i barnrummet. Mjukisdjur är fint och tryggt i sängen. En barntavla med djurmotiv piggar upp. Eller varför inte en ABC poster med alfabetet tavla?

Om rummet är stort kan du tom skapa en tavelvägg med inte bara en barnposter utan flera posters med olika djurmotiv. Det blir snyggt om din postervägg har samma stil och färgskala. En poster på väggen kan vara både dekorativ och pedagogiskt.

Kom ihåg golvet!

Många småbarn leker på golvet. Det är bättre med en ren golvyta än ett övermöblerat rum. En mjuk matta kan vara skön att sitta på, den är också ljuddämpande.

Det som påverkar hur genomtänkt och mysigt ett barnrum känns är framför allt sängkläder, gardiner, barntavlor och dekorationer. Samt färger och mönster. Vilken färg och eventuella motiv har väggar, matta, kuddar osv? Matcha gärna gardiner med överkast och kuddar och ta gärna upp en ton som finns i en barnposter. Det ger textilier extra glans!

Vill du ändra något eller komplettera? För att få ihop helheten gäller det att bestämma kulör. Gillar du ljusa pastellfärger såsom ljusgult, mintgrönt, rosa och ljusblått? Eller föredrar du mer dämpade pasteller som duvblått, grå nyanser, beige? Eller går du i gång på färger som röd, gul och blå (tänk Lego)? Eller vill du hellre ha mörka mustiga kulörer tex vinrött, marinblått, senapsgult och mörkgrönt? Eller gillar du vitt och svart i barnrummet? Eller något annat? Vill du ha få färger och leka med nyanser eller vill du ha olika färger och kontraster? Ska ditt barnrum ha mycket mönster, kanske mönster efter ett tema? Eller ska rummet kännas sobert utan för mycket mönster? Försök hålla inredningen någorlunda inom ett genomtänkt färgval.

Tricket är att barnrummet ska kännas fint och pedagogiskt utan att bli för stramt. Även om du har lagt ner tid och tanke på design bör rummet locka till lek, fantasi och trygghet, en plats där ditt barn vill vara. Låt kreativiteten flöda.

Här kan du se alla våra barntavlor och barnposter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *