Varukorg

Fri frakt över 299 kr | Leveranstid 2-4 dagar

Hilma af Klint tavlor och poster

Hilma af Klint tavlor och posters

Hilma af Klint är en av de “nyaktuella” svenska konstnärerna som det talas mycket nu, delvis tack vare utställningarna på Louisianna och Moderna Museet. Vi har några olika utställningsaffischer här!

På Posterland.se finns även många andra fina motiv målade av Hilma af Klint att välja mellan. Ta en titt på vårt sortiment och låt dig inspireras av denna skickliga målare och hennes intressanta konstverk. Hilma af Klint har också ställt ut på Louisianna och Moderna museet.

Bakgrund om Hilma af Klint

Hilma af Klint (1862-1944), var en svensk konstnär.

Hon föddes på Karlbergs slott och visade tidigt att hon hade talang och var konstnärlig. Hilma af Klint studerade vid Tekniska skolan (Konstfack), hon utbildade sig i porträttmåleri och studerade även bla teckning och landskapsmåleri vid Kungl. Konstakademien i Stockholm, en av de första generationer kvinnor som blev antagen där!

Hilma af Klint fick goda betyg och tillgång till en ateljé i Stockholm, som låg i dåtidens kulturella centrum.

Hilma af Klint var en spännande målare och blev även en pionjär inom abstrakt måleri och skapade många fantastiska konstverk. Hon längtade efter andlig kunskap och ingick med fyra väninnor i en religiös grupp ”De Fem”, även kallad ”Fredagsgruppen”, som hade kontakt med högre andliga väsen och hon fick där ett uppdrag att utföra ”Målningarna till templet”, 193 verk som Hilma af Klint arbetade med mellan 1906 och 1915.

Här kan du se alla våra posters med Hilma af Klint.

Bor du utomlands går det att beställa Hilma af Klint posters från vår Tyska sajt eller från vår internationella / europeiska sajt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *