Varukorg

Fri frakt över 299 kr | Leveranstid 2-4 dagar

Poster De stora figurmålningarna | Nr 5. Hilma af Klint 1

Hilma af Klint tavlor och poster

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hilma af Klint tavlor och posters

Drömmer du om ett konstverk av Hilma af Klint?

Ett original kostar flera tusentals kronor och det kan vara svårt att få tag på.

Men istället för ett Hilma af Klint konstverk, varför inte en Hilma af Klint poster? En poster med motiv av Hilma af Klint från Posterland.se kostar en bråkdel och är jättefin! Våra posters har mycket god kvalitet.

Vi vågar påstå att du kan få samma konstnärliga känsla, eftersom vi har så bra tryck. En Hilma af Klint poster från Posterland.se ger också en fräsch och modern effekt jämfört med ett gammalt konstverk.

På Posterland.se finns flera fina motiv av Hilma af Klint. Kika vidare i vårt sortiment och inspireras av en skicklig målare och många intressanta konstverk.[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bakgrund om Hilma af Klint

Hilma af Klint (1862-1944), var en svensk konstnär.

Hon föddes på Karlbergs slott och visade tidigt att hon hade talang och var konstnärlig. Hilma af Klint studerade vid Tekniska skolan (Konstfack), hon utbildade sig i porträttmåleri och studerade även bla teckning och landskapsmåleri vid Kungl. Konstakademien i Stockholm, en av de första generationer kvinnor som blev antagen där!

Hilma af Klint fick goda betyg och tillgång till en ateljé i Stockholm, som låg i dåtidens kulturella centrum.

Hilma af Klint var en spännande målare och blev även en pionjär inom abstrakt måleri och skapade många fantastiska konstverk. Hon längtade efter andlig kunskap och ingick med fyra väninnor i en religiös grupp ”De Fem”, även kallad ”Fredagsgruppen”, som hade kontakt med högre andliga väsen och hon fick där ett uppdrag att utföra ”Målningarna till templet”, 193 verk som Hilma af Klint arbetade med mellan 1906 och 1915.

Här kan du se alla våra posters med Hilma af Klint.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *