Varukorg

Fri frakt över 299 kr | Leveranstid 2-4 dagar

Info & Inspiration

INFO & INSPIRATION

Vi har fått en pratstund med Johan, en engagerad person som har inredning och design som ett intresse. Inspirerande och kunnig! Vi har fått en hel del tips, men han säger att det är generell information och måste kontrolleras. Byggnader, konstruktioner och väggar kan vara olika och ofta är det värdefullt att ha fackmannamässig hjälp eller rådfråga personal på byggvaruhus, järnaffärer, färghandlare och liknande.

Vilka verktyg är bra att ha när man ska hänga konst?

Borrmaskin, batteri- eller eldriven går bra.

Borrar, korrekta dimensioner och för rätt material. Då menar man för hålets storlek. Ofta kan inköpsställets personal ge dig värdefull information. Man kan tex köpa en låda med flera olika storlekar på borrarna.

Plugg, anpassad för den väggen där tavlan ska hänga. Obs! Det är stor skillnad på vilken plugg du ska använda beroende på vilken typ av vägg det är; betong, gips etc. Man kan knacka på väggen för att få en ledtråd om man inte vet. Betong låter stumt och känns mycket hårt medan gipsväggar låter lite ”burkigt”. Pluggar säljs ofta i små kartonger och där står ofta information om vad det är för plugg, vilken borr som krävs och vilken typ av vägg som avses.

Tumstock.

Vattenpass kan vara bra att ha om tavlor ska sitta bredvid varandra på samma höjd.

Skruvmejsel.

Hammare.

Skruv av olika dimensioner. Spik eller tavelkrok är ett alternativ. Vilken man väljer beror på materialet i väggen.  Om du slår i en spik är det att föredra att spiken går lite uppifrån och ner, då bärigheten blir lite bättre.

Blyertspenna, för att markera där man ska borra eller spika.

Stora tavlor med glas blir ju väldigt tunga varför det är extra viktigt att skruv/spik är väl förankrade i väggen.

Något annat man ska tänka på när man ska sätta upp tavlor? Planera och var noggrann.

Vilken typ av väggar finns det i vanliga hem? Varierar mycket men ofta är den yttersta delen av väggen klädd med gips vilket kräver speciell fästanordning eller plugg.

Hur gör man för att ta bort skruv- och spikhål? Att skruva ur en skruv och dölja tidigare hål kräver oftast spackling, slipning och ommålning Oftast behöver man spackla och slipa minst två gånger innan man målar. När man tar bort en tavla upptäcker man ofta att färgen där tavlan suttit är en annan nyans än väggen i övrigt, vilket kan innebära att en större del av väggen än bara skruvhålet och/eller tavelstället måste målas. (Ett alternativ är att sätta en större tavla där den mindre tavlan suttit).

När föddes ditt designintresse? Kanske när jag under en period bodde och jobbade i Milano.

Vilket konstverk drömmer du om att äga? En Lucio Fontana; Concetto Spaziale, Attesa och en Banksy men det kommer nog att förbli en dröm, men det är iallafall en bra dröm.

Vilken konstutställning du sett har gjort störst intryck? Banksy i Lissabon september 2019.

Vilken stil gillar du när det gäller inredning? Avskalat italienskt.

Vilka är dina topp tre möbelföretag? Ikea, Minotti och B&B Italia.

Begagnat eller nytt? Begagnat är alltid mer prisvärt.

Hur ska man tänka om man vill köpa begagnade möbler? Att ta god tid på sig. Förr eller senare dyker det upp som du söker, förmodligen senare…

Vem är din favoritdesigner? Svårt att säga, det finns många skickliga men Rodolfo Dordoni är en av favoriterna.

Vilket är det bästa designköpet du gjort till ditt hem? Förhoppningsvis är det ännu inte gjort.

Vilket är ditt favoritrum hemma och varför? Köket, det är där det händer.

Du skapar visst en del möbler själv. Vilken möbel är du mest stolt över? En glasstol.

Var hämtar du din inspiration ifrån? Jag inspireras mycket av bilder. Gärna bilder i magasin, tidningar och broschyrer. Även filmer och olika tv-program har påverkan. Resor (innan pandemin) till olika platser såklart. Inspiration på nätet och sociala medier kommer mer och mer.

Vi tackar Johan, som till vardags jobbar med stenkrossning på Scandinavian Crusher Partner i Staffanstorp.

TEMA – svart möter vitt

Vitt, grått och svart är en bra utgångspunkt för en stilsäker bostad. Olika nyanser av grått ger ett sobert intryck. Konst i svartvitt är tidlöst och det blir ofta elegant att matcha olika svartvita posters på samma vägg. Här bjuder vi på inspiration med svartvitt i fokus och visar några av våra posters som vi tycker mycket om. Det finns många olika motiv i varierande stil i vår databank, bl a spännande kartor, härliga citat, vacker fotokonst och intressanta illustrationer. Sök gärna vidare här på Posterland.se Dyk ner i vår värld av kontraster och hylla dessa skarpa bilder som kompletterar stil där det behövs. Hoppas du hittar något som berör och tilltalar dig. Håll till godo!

Nyheter

Vi håller koll på vad som händer när det gäller posters och design, vi uppdaterar ofta vårt utbud. Våren är i antågande, så varför inte kolla in några av våra nya posters från Fancy Frank? Ett företag från Stockholm, som vi inlett ett samarbete med. Fancy Frank brinner för konst, formgivning och fotografi och erbjuder bl a unik fotokonst i en intressant design som representerar en modern känsla, ofta färgsprakande och passionerat. Att hitta ny konst kan hjälpa dig att förnya ditt hem på ett smidigt sätt. Här bjuder vi på några motiv ur den nya kollektionen. Titta gärna på nyheterna. Tycker du om det du ser, är det inte slut här, utan kika vidare och låt dig inspireras!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *