Varukorg

Fri frakt över 299 kr | Leveranstid 2-4 dagar

Våren är på väg!

Våren är på väg!

Snart är kalla temperaturer ett minne blott, solen tittar fram och snön smälter bort. Fåglar kvittrar och ljuset återkommer. Vi börjar tänka tanken på vårvärme, att njuta av utomhusaktiviteter, påta i jorden, en fika i trädgården eller ett glas bubbel på balkongen.

Våren kan vara en tid för förändring och positiv förväntan. Ge inredningen nytt liv och smycka väggarna med posters från Posterland.se Utforska våra fräscha nyheter. Det är inte lätt att veta hur man ska välja rätt poster bland tusentals motiv. Ett enkelt tips är att hålla samma kulör och ton som du har i övrig konst och inredning. Annars kan man bryta stil helt, vilket blir effektfullt. Viktigast är att du själv tycker om motivet.

 NYHETER

 Konstnärer

William Morris, född 1834 var en brittisk konstnär, designer, hantverkare och författare och mycket mer. Han var en av förgrundsfigurerna inom Arts and Craft-rörelsen och är mest känd som formgivare av tapeter och mönstrade tyger. Hösten 2018 visades för första gången på 80 år en utställning i Sverige om den mångsidiga William Morris. Detta ägde rum på Millesgården, Lidingö.

Pierre-Auguste Renoir

Oftast kallad Auguste Renoir, född 1841 var en fransk målare och skulptör. Han räknas till impressionisterna och är känd för sina motiv av kvinnor och barn, blommor och landskap. Motivet Paraplyerna (på franska Les Parapluies) är en oljemålning som Renoir arbetade med i två omgångar. Först 1881, då han målade den högra sidan. Efter ett långt uppehåll fortsatte han ca 1885 med den vänstra sidan, som har en mer linjär stil. Man kan i detta konstverk skönja att han lämnade det suddiga och impressionismen allt mer. Som modell för kvinnan till vänster stod Suzanne Valadon.

Édouard Manet

Född 1832 i Paris var en framstående fransk konstnär. Han var föregångare och inspirationskälla till den franska impressionismen. En av hans mest kända verk är den skandalomsusade Frukosten i det gröna. Hans hustru och svägerska stod ofta som modeller för Manet. Här ser vi dock en målning där motivet är hämtat från Venedig.[/vc_column_text]

[vc_column_text]

Edgar Degas

Född 1834 i Paris, var en fransk konstnär, skulptör och grafiker. Han var en skicklig tecknare och hade känsla för rörelser i bilderna, vilket gjorde honom till en av de stora modernisterna i slutet av 1800-talet. Han betraktas kanske som impressionist men många verk har realistiska drag. Dansklassen är en oljemålning som målades ca 1873–1876.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *